Κωσταντίνος Χειρίδης

O Δρ. Κωνσταντίνος Χειρίδης γεννήθηκε στο Κάιρο.

Αντλεί τη καταγωγή του αφ’ ενός από τη Κύπρο και αφ’ ετέρου από την Αίγυπτο και τη Χίο.

Ο πατέρας του Σάββας, σπούδασε οικονομολόγος στη Βυρητό του Λιβάνου και διατέλεσε Διευθυντής και Γενικός Επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας της Αιγύπτου. Η μητέρα του Μαριάνθη, το γένος Πατέρα, κατάγεται από παλιά ναυτική οικογένεια, υπήρξε πολύγλωσση και καλλιεργημένη, είχε έντονη συμμετοχή στα κοινά, με πολλά προεδρεία φιλανθρωπικών έργων.

Τελείωσε το δημοτικό στην «Ξενάκειο Σχολή» και το γυμνάσιο στην «Αμπέτειο Σχολή» από όπου απέκτησε κλασσική παιδεία και έμαθε τρεις γλώσσες.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1971. Υπηρέτησε ως ειδικευόμενος στην μαιευτική-γυναικολογία στο Γ.Ν.Α «Έλενα Βενιζέλου».

Το 1975 μετέβη στο νοσοκομείο της Λοζάνης Hospital Cantonal για μετεκπαίδευση. Μαθήτευσε δίπλα στο γνωστό καθηγητή  Manfred Hansmann, στη πανεπιστημιακή κλινική της Βόννης για την ειδικότητα στους υπερήχους, και στον καθηγητή Yyves Dumez, στη Γαλλία για την εκπαίδευση στον προγεννητικό έλεγχο.

Το 1975 αρχίζει να εργάζεται ως ιδιώτης μαιευτήρας-γυναικολόγος στο ιατρείο επί της οδού Καρνεάδου, στο Κολωνάκι, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Από το 1978, εργάζεται ως  μέτοχος και συνεργάτης στο ιδιωτικό Μαιευτήριο «ΗΡΑ» ως ένας από τους πρώτους στη χώρα μας με εκπαίδευση στους υπερήχους. Ανέλαβε τη διεύθυνση του μοναδικού ιδιωτικού τμήματος υπερήχων στην Ελλάδα από την έναρξη της λειτουργίας του το 1978 μέχρι και το 2004.

Από το 2004, είναι μέτοχος και συνεργάτης του ομίλου ΙΑΣΩ, όπου και πραγματοποιεί τα χειρουργεία και τους τοκετούς του.

Είναι μέλος του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Συλλόγου Υπερήχων, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ), και των συλλόγων Αιγυπτιωτών και των Αποφοίτων της Αμπετείου Σχολής.

Πέρα από την ιατρική, υπέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και το διάβασμα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Αραβικά.   

Με τη σύζυγο του Βαρβάρα, το γένος Καραμολέγκου, σχεδιάστρια αρχιτεκτονικού σχεδίου, απέκτησαν τρία παιδιά. Το Σάββα Χειρίδη, γενικό χειρουργό,  με μετεκπαίδευση στην προηγμένη ελάχιστα τραυματική και ρομποτική χειρουργική, τον Πέτρο Χειρίδη, μαιευτήρα-γυναικολόγο, με διατριβή στους υπερήχους και χειρουργική εκπαίδευση στη Τυβίγνη της Γερμανίας, και τη Μαριάνθη Χειρίδη, οπτικό-οπτομέτρη του Πανεπιστημίου Vinci της Τοσκάνης της Ιταλίας.

Έχει επτά εγγόνια τα οποία έχει φέρει ο ίδιος στο κόσμο.